zaterdag 1 juli 2023 Alphen aan de Rijn
Oostzijde Zegerplas

Wat leeft er in de Zegerplas

Vang de watermonsters om te zien wat er leeft in de sloot of plas. En wist je dat een libelle eerst 3 jaar onder water leeft? En kan je aan het waterleven zien hoe de kwaliteit is van het water? Bij IVN Alphen dan den Rijn kan je dit allemaal beleven. Je kan bij ons je eigen (riet)bootje maken, maar ook superbellen maken of blazen.

Ontdek de geheimen van de Oude Hollandse Waterlinie

Ontdek de geheimen van de Oude Hollandse Waterlinie
Ontdek de geheimen van de Oude Hollandse Waterlinie Verder lezen

De Oude Hollandse Waterlinie was bijna 350 jaar geleden onze redding in de oorlog tegen Watergeuzen, Spanjaarden en Fransen. Door grote delen land onder water te zetten, kon de vijand niet verder. In het landschap zie je nog vele restanten. Bezoek de vestingsteden, forten en diverse bezienswaardigheden. Ga mee op ontdekking in het thema van de Waterlinie.

Prijs:gratis
Duur:doorlopend
Website:oudehollandsewaterlinie.nl/

Varen doe je Samen!

gratis Vaarbewaarkaart
Kom langs bij Varen doe je Samen! Verder lezen

Bezoek Varen doe je Samen! en laat je informeren over hoe je veilig het water op kunt. De ambassadeurs kunnen je alles vertellen over veiligheid op het water en de basisregels die je moet kennen als je gaat varen. Ook hebben ze handige tips en brochures met meer informatie voor je klaar liggen. Handig zijn ook de infographics ‘Voor het eerste het water op’, ‘10 tips voor suppers’ of de Roeibrochure. Voor iedere bezoeker is er een gratis Vaarbewaarkaart met alles wat je moet weten als je de eerste keer gaat varen. Kom langs, want veilig varen doen we samen!

Locatie:Vlag 10
Prijs:gratis
Duur:doorlopend
Website:varendoejesamen.nl/